Tajemství čokoládovny - Paula, Brackston (Red, 2022)
Po svých dobrodružstvích v sedmnáctém století se Xanthe pokouší žít zase běžný život v Marlborough. Není snadné zapomenout na Samuela, ale dělá vše pro to, aby přijala skutečnost, že spolu nemohou být, neboť každý patří do jiného století. Místo toho se soustředí na Floru a jejich společný obchod. Nelze však popřít její zvláštní spojení se starožitnostmi, které se jí svěřují s tajemstvími a chtějí po ní, aby cestovala časem a pomáhala lidem v nesnázích. Když k ní během hledání nového zboží začne zpívat konvička na čokoládu a vyvolá v Xanthe vizi, ve které je Samuel v nebezpečí, není možné jen tak nečinně sedět. Xanthe se navzdory rizikům rozhodne opět vydat na cestu do minulosti, přestože to obnáší další lhaní matce a nejistotu, zda se bezpečně vrátí. Nejen že se během svého dobrodružství setká s velmi silným protivníkem, ale také pochopí, jaký jí byl svěřen osud. Bude schopna vrátit se zpět? A bude schopna zachránit Samuela, když se sama ocitla v obrovském nebezpečí?
Keywords: Sci-fi, fantasy