Aquitania - Eva, García, Sáenz, de, Urturi (Vendeta, 2022)
1137. Vévoda Akvitánie - regionu, po němž dychtí Francie - zemřel na pouti do Compostely. Tělo je zbarveno do modra a nese stopy po krvavém orlu, pradávném normanském způsobu mučení. Vévodova dcera Eleonora se rozhodne otcovu smrt pomstít, a proto se provdá za syna člověka, o němž se domnívá, že otce zavraždil. Oním domnělým vrahem je francouzský král, Ludvík VI. Tlustý. Avšak sám král umírá za stejných okolností v den svatby svého syna. Eleonora a Ludvík VII. se spolu s akvitánskými kočkami - legendárními vyzvědači vévodů - snaží vypátrat, kdo chtěl nezkušený královský pár dosadit na trůn. Mnoho let před smrtí akvitánského vévody je v lese ponechán bezejmenný chlapec. Možná je to nestvůra, možná světec, ale dokáže přežít a stane se jedním z nejvýjimečnějších mužů středověké Evropy. Strhující historický thriller, odehrávající se ve století plném pomst, krvesmilstva a bitev, rozplétá znepokojivou záhadu okolo tří hrdinů, kteří jednoho dne dají podobu budoucí Evropě.
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery