Karate Cesta k prvnímu danu - Strnad, Karel (Grada, 2008)
S využitím více než 1000 fotografií uspořádaných do pohybových kinogramů, kniha ukazuje, jak zvládnout 13 sestav (kata) s využitím technik (kihon) a přidává popis forem zápasu (kumite). U každé z jednotlivých částí - kata, kihon i kumite - rovněž upozorňuje na chyby a nedostatky, které nemohou být u zkoušek tolerovány.
Keywords: Sporty