Upravujeme digitální video 2., aktualizované a doplněné vydání - Pecinovský, Josef (Grada, 2006)
Každý neprofesionální tvůrce, který vlastní digitální videokameru a zamýšlí zpracovávat videozáznam pomocí počítače, ve druhém, aktualizovaném a rozšířeném vydání této úspěšné knihy zajisté ocení skvělého pomocníka. Zkušený autor vám přiblíží postupy při přenosu videa do počítače, střihu videozáznamu a jeho editaci a ukládání výsledného záznamu (filmu). Čtenář se nejprve seznámí se základními pojmy a naučí se zpracovávat digitální video v programu Windows Movie Maker, který je zdarma dostupný každému uživateli Windows XP. Poté autor popisuje další dva programy určené pro střih videa - oblíbené Pinnacle Studio a pro ty náročnější k letmému seznámení poloprofesionální Adobe Premiere. Na závěr se seznámíte s některými postupy při přenášení filmů na DVD, středem pozornosti jsou i dva typické programy pro editaci DVD - Ulead DVD Movie Factory a Pinnacle Studio.
Keywords: Digitální fotografie a video