Skalničky v moderní zahradě - Hanzelka, Petr (Grada, 2007)
Bohatě ilustrovaná publikace je věnována zejména začínajícím milovníkům skalniček, kterým by měla usnadnit orientaci v širokém sortimentu. Nicméně i zkušení pěstitelé zde mohou nalézt nové inspirace a třeba se i seznámit s druhy, se kterými ještě zkušenosti nemají. Tematicky je rozdělena do dvou částí. Ta první zmiňuje charakteristiku skalniček, jejich rozšíření v přírodě a rovněž základní nároky v kultuře. Jsou zde i kapitoly věnované stavbě skalek a výběru vhodných kamenů a substrátů. Druhá, rozsáhlejší část je věnována konkrétním rodům a druhům rostlin vhodných pro skalky. Je koncipována tak, aby podávala základní informace o co možná nejširším sortimentu skalniček, a to i takových, které jsou v kultuře spíše novinkami nebo bývají v literatuře opomíjeny. Jsou zde uvedeny základní nároky rostlin, možnosti množení a rovněž původ rostlin v přírodě.
Keywords: Zahradní rostliny