Inventarizace v praxi otázky a odpovědi - Schiffer, Vladimír (Grada, 2006)
Uznávaný odborník odpovídá na všechny možné otázky - provede vás všemi povinnostmi, které souvisejí s prováděním inventarizace majetků a závazků v praxi účetních jednotek. Od platných právních předpisů přes přípravu a organizační zajištění, vlastní provádění inventarizace až po uzavření dokladů a zaúčtování inventarizačních rozdílů. Publikace je pojata komplexně a zahrnuje i prodej podniku jako předmět inventarizace i problematiku spojenou s likvidací společností s ručením omezeným i činnosti v průběžných inventarizacích atd. Publikace čerpá z dlouholeté praktické činnosti, ale také z auditorské a lektorské činnosti autora, který upozorňuje též na nejčastější chyby a kontroly. Jedná se o vysoce prakticky orientovanou publikaci, která je určena širokému okruhu zájemců, především účetním, vedoucím pracovníkům, interním auditorům, ale i členům inventarizačních komisí či auditorům ověřujícím účetní závěrku.
Keywords: Daně