Korpusová cvičebnice pro studenty češtiny jako cizího jazyka - Zasina, Adrian, Jan (Karolinum, 2023)
Cvičebnice určená učitelům a studentům češtiny jako cizího jazyka poprvé nabízí ucelený soubor nejrůznějších cvičení založených na korpusových datech. Ve čtrnácti kapitolách najdeme cvičení zaměřená na oblasti, které při osvojování cizího jazyka obvykle činí největší potíže, včetně kapitol věnovaných frazémům, kolokabilitě i volbě vhodných stylových variant. Přehledně uspořádaná cvičebnice využívá přímou či nepřímou práci s počítačem a umožňuje studentům i učitelům systematizovat problematické jevy z nové, korpusovými přístupy inspirované perspektivy.
Keywords: Jazyky