Jujutsu více než sebeobrana - Novák, Matěj (Grada, 2007)
Jujutsu je umění boje, které se svými technikami a postupy dokáže adekvátně a snadno přizpůsobit každému druhu a intenzitě útoku. Všem studentům jujutsu, jejich učitelům a zájemcům o toto japonské bojové umění přinášíme první ucelenou publikaci, která umožní snadněji proniknout do základů jujutsu jako komplexního systému a orientovat se v jeho současných formách. Autor, přední český představitel jujutsu sensei Matěj Novák podrobně popisuje jednotlivé složky výuky s důrazem na jejich využívání a v hlavní obrazové části názorně ukazuje aplikaci technik na jednotlivé typy útoků. Speciální kapitola je věnována i sebeobraně žen.
Keywords: Sporty