Japonské javory - Bartoš, Pavel (Grada, 2007)
Jediná knížka na našem knižním trhu, která se uceleně zabývá pěstováním těchto atraktivních listnatých dřevin. Popisuje několik desítek nejzajímavějších kultivarů, které lze pěstovat v našich klimatických podmínkách. Uvedeny jsou jejich nároky, výběr nejvhodnějšího stanoviště, ochrana před chorobami a škůdci atd. Kniha poslouží hlavně laickému zájemci, ale i odborník jistě ocení ucelený přehled o japonských javorech, o nichž se dosud mohl dočíst pouze v článcích specializovaných časopisů.
Keywords: Zahradní rostliny