Obvodové konstrukce panelových budov Poruchy staveb - Červenka, Leoš (Grada, 2008)
Kniha je určena pro projektanty, investory a majitele bytových domů, postavených některou z typových stavebních soustav a prefabrikovaných železobetonových technologií.Na četné obrazové dokumentaci je zaznamenán současný stav bytových domů postavených některou z typových stavebních prefabrikovaných soustav. Jsou popisovány původní vady a poruchy jednotlivých konstrukcí a částí domů. V publikaci lze nalézt technické možnosti a vhodná a praxí prověřená řešení oprav. Publikace neobsahuje encyklopedický přehled všech stavebních soustav a vad a poruch jejich vnějších a obálkových konstrukcí, ale vyzdvihuje zásadní a časté technické problémy, které doprovázejí původní výstavbu, ale i současně prováděné opravy a rekonstrukce domů.Uvedené praktické příklady a zkušenosti mohou být dobrým vodítkem těm, kteří se hodlají opravami, rekonstrukcemi a modernizací bytových domů zabývat a kteří se chtějí vyvarovat zbytečným chybám při návrhu i realizaci.
Keywords: Stavebnictví