Případ prezident - Marc, Elsberg (Vendeta, 2022)
Právnička Dana Marinová nevěřila, že tenhle den jednou skutečně přijde: z pověření Mezinárodního trestního soudu řecká policie zatýká bývalého amerického prezidenta a v diplomatických kruzích se okamžitě rozjíždějí chaotická vyjednávání. Ve Spojených státech vrcholí kampaň před prezidentskými volbami a úřadující prezident si nemůže dovolit žádný skandál. Bílý dům proto vyhrožuje soudu i všem zemím Evropské unie. Dana Marinová se ocitá tváří v tvář soupeři, který se zdá být nad její síly. Podobně je na tom i její klíčový svědek, jehož výpověď by mohla kdysi nejmocnějšího muže světa definitivně poslat za mříže. Ale americké tajné služby jsou mu na stopě. Zároveň se speciální komando připravuje na ozbrojené osvobození exprezidenta - jeho vydání do Haagu je třeba zabránit všemi způsoby...
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery