Pravda a lež v partnerství - Novák, Tomáš (Grada, 2007)
Kniha o pravdě a lži mezi dvěma lidmi vznikla neobvyklým způsobem. Oba autoři jsou odborníky "přes lidskou duši a mezilidské vztahyy". Jeden pracuje s tím, co je mezi lidmi běžné a obvyklé, v čem se většina lidí může poznat. Druhý se denně zabývá tím, co je neobvyklé až bizarní. Jeden je muž, druhý žena. Spojením obvyklého a neobvyklého, mužského a ženského, obecného a zvláštního vznikla publikace zaměřená na míru a hranice pravdomluvnosti v partnerství. Čtenář má zde šanci naučit se rozpoznávat různé typy lží a klamání v partnerském vztahu, a to jak v podobě vztah upevňující, tak v podobě soužití rozbíjející. Stranou nezůstanou ani polopravdy, manipulace, předstírání, přetvářka, lest, nařčení, zatajování.
Keywords: Psychologie pro každého