Talking Medicine 2 Taking Medical Histories in Czech - Čermáková, Iveta (Karolinum, 2025)
Tato kniha je druhým svazkem nové série učebnic lékařské češtiny určené pro zahraniční studenty medicíny. Zaměřuje se na odebírání anamnézy, které je nezbytné pro přesnou diagnostiku a efektivní péči o pacienta ve všech lékařských oborech. Učebnice zdůrazňuje komunikační funkci jazyka a obsahuje řadu dialogů a cvičení zaměřených na rozvoj aktivní produkce i porozumění. Materiály navíc zahrnují ukázky lékařských dokumentů a nahrávky, které studentům pomáhají porozumět přirozené mluvě. Kniha je vhodná pro výuku ve třídě i samostudium a jejím cílem je zlepšit lékařskou komunikaci a usnadnit i zefektivnit výuku v nemocničním prostředí. Všechny přílohy k titulu najdete i v našem Archivu.
Keywords: Ostatní jazyky