Povídání a hry s českými příslovími Pro děti od 6 do 10 let - Kukal, Petr (Grada, 2007)
Je až s podivem, jak moc je český jazyk bohatý. Vždyť kolik má jenom přísloví! Petr Kukal, autor knížky, kterou právě držíte v ruce, jich napočítal padesát, a to určitě nejsou zdaleka všechna. Rozhodl se proto, že se je pokusí zábavnou formou přiblížit dětem ve věku 6 až 10 let. Doplnil je o zábavnou říkanku, o povídání s dětmi a náměty na činnosti, které smysl lidové slovesnosti malým čtenářům osvětlují. Všem dospělým proto přejeme, aby se svými žáky, svěřenci či dětmi prožili nad touto publikací mnoho příjemných chvil, které je jistě obohatí.
Keywords: Pedagogika; Zážitková pedagogika