Novinky v gastroenterologii a hepatologii - Špičák, Julius (Grada, 2007)
Kniha podává podrobný přehled zásadních novinek v daném oboru od základní teorie až po chirurgickou léčbu. Zamýšleným specifikem publikace je značná podrobnost, aktuálnost a důraz na vědecký přístup. Jedná se proto o publikaci vysoce odbornou. Některá z témat dosud nebyla v našich zemích domácími autory systematicky a podrobně zpracována. Takovými tématy jsou například: Genetika alkoholického poškození jater, Kapslová endoskopie, Mukosektomie, Výběr na čekací listinu transplantace jater a Cystická onemocnění pankreatu. Autorský kolektiv je složen z odborníků mladší a střední generace, kteří mají s danou problematikou velkou osobní a prezentační zkušenost. Kniha je určena všem gastroenterologům, hepatologům, všeobecným internistům a chirurgům.
Keywords: Gastroenterologie, hepatologie