Hokejbal - Perič, Tomáš (Grada, 2006)
Hokejbal jako organizovaný sport se zrodil ze všeobecně dobře známého pouličního hokeje, tedy hry s hokejovou holí a tenisovým míčkem, kterou s oblibou hrály celé generace dětí na školních i sídlištních hřištích. Všem jejich následovatelům, trenérům, učitelům tělocviku i ostatním zájemcům je určena první kniha o tomto kolektivním sportu, kterému se v současné době organizovaně věnuje více než 25 tisíc hráčů. Autoři, zkušení trenéři hokejbalu, provádějí čtenáře krok za krokem všemi základními dovednostmi, které potřebuje každý hráč umět, aby zvládl tuto zajímavou hru. Především se zaměřují na techniku hry a na nácvik základních útočných i obranných herních činností jednotlivce, na hru brankáře a nezapomínají ani na trénink a historii hokejbalu. Publikace navíc obsahuje množství fotografií a schémat herních situací.
Keywords: Sporty