IPv6 - čtvrté vydání - Satrapa, Pavel (Edice CZ.NIC, 2019)
Aktualizace a doplnění odborné publikace s názvem Internetový protokol verze 6 autora z r. 2011 (ISBN: 978-80-904248-4-5) popisující vlastnosti protokolu IPv6, jeho doprovodných mechanismů a stav implementací na vybraných platformách. O knize z roku 2011 - poslední aktualizace - (IPv6 se má stát nástupcem současného IPv4, základního protokolu sítě Internet. Má vyřešit především akutní nedostatek adres, ale přináší i řadu dalších zajímavých vlastností. V knize se podrobně seznámíte s vlastnostmi základního protokolu i jeho podpůrných a doprovodných prvků. Kromě obecného seznámení se schopnostmi IPv6 se věnuje i jeho implementacím na vybraných platformách a obsahuje některá doporučení pro praktické použití).
Keywords: Internet, komunikace, sítě