Arteriální revaskularizace myokardu - Gwozdziewicz, Marek (Grada, 2007)
Instruktivní publikace je zaměřena na tepennou revaskularizaci myokardu prováděnou na bijícím srdci. Komplexně informuje o nejnovějších poznatcích z oblasti této intenzivně se vyvíjející chirurgické techniky, přičemž uvedené poznatky se opírají o nejnovější literární odkazy i o vlastní zkušenosti autora.Kniha pojednává o pěti v současné době nejčastěji používaných arteriálních štěpech. Autor podrobně popisuje vývoj těchto technik, předoperační vyšetření štěpů, způsob jejich odběru včetně způsobu jejich použití při revaskularizaci srdce.Čtenář má možnost se seznámit s riziky spojenými s tepennou revaskularizací, ale také s jejími výhodami.Kniha je výzvou pro kardiochirurgy a kardiology ke zvážení změny pohledu na chirurgickou léčbu ICHS a současně vysoce odborným studijním materiálem jak pro studenty tak lékaře připravující se k atestaci z oboru kardiochirurgie.Knihu recenzoval prof. MUDr. V. Fischer, CSc., FICS, a prof. MUDr. J. Dominik, CSc.
Keywords: Kardiologie, angiologie