Pinnacle Studio 10 praktický průvodce - Pecinovský, Josef (Grada, 2006)
Vynikající příručka z pera zkušeného autora seznámí čtenáře s ovládáním nejnovější verze úspěšného programu Pinnacle Studio. Je určena všem neprofesionálním zájemcům o střih videa, kteří vlastní videokameru a počítač, zakoupili si program Pinnacle Studio 10 a chtějí ze svych natočených záběrů vytvořit dokonalý film. Kromě vyše uvedeného technického a softwarového vybavení jim k tomu postačí již jen šikovné ruce, hodně času a trpělivosti a v neposlední řadě i tato kniha. Její vyhodou oproti klasickym manuálům je skutečnost, že se výklad odvíjí od předpokládané činnosti, kterou uživatel hodlá s programem podnikat, a vždy jej navede na místo, odkud se daná funkce spouští. Autor se rovněž podělí se čtenáři o četné poznámky, tipy a upozornění, k nimž dospěl na základě svych vlastních zkušeností. Knihu lze využít nejen pro práci s verzí Pinnacle Studio 10 Plus, ale i s jednodušší a levnější verzí programu - Pinnacle Studiem 10, jen je třeba počítat s tím, že některé funkce nebudou aktivní.
Keywords: Digitální fotografie a video