Týmová spolupráce Jak efektivně vést tým pro dosažení nejlepších výsledků - Kolajová, Lenka (Grada, 2006)
Tým, který pracuje podle principů týmové spolupráce, dokáže úspěšněji a efektivněji dosahovat stanovených cílů. Vedoucí a členové týmů, manažeři, personalisté či lektoři najdou v knize prakticky využitelné informace týkající se práce v týmu. Dozvíte se, co ovlivňuje efektivitu týmu, jaká jsou pozivita a rizika týmové spolupráce či jak správně stanovit cíle týmu. Poznáte možné způsoby spolupráce a techniky vhodné pro použití v různých situacích, které členové týmu musejí zvládat - od technik pro hledání nápadů a technik pro tvořivé posuzování nápadů přes techniky vhodné pro rozhodování až po tvorbu konsensu a poskytování zpětné vazby. Zjistíte, jakou funkci v týmu zastává vůdce a jak vybírat členy týmu a díky testu týmových rolí se můžete dozvědět, jakou roli v týmu plníte. Nakonec poznáte, jak funguje a čím je prospěšný sociálněpsychologický výcvik jako metoda nácviku schopností a dovedností pro týmovou spolupráci. Čtivě a prakticky podané informace doplňují příklady a tipy pro praxi.
Keywords: Komunikační dovednosti