Poradenství pro pozůstalé - Špatenková, Naděžda (Grada, 2008)
Co říci někomu, kdo právě ztratil milovaného člověka? Jak poradit matce, které zemřelo dítě? Co radit lidem, kteří při tragickém neštěstí přišli o někoho ze svých blízkých? Fráze plné planých útěch mohou spíš uškodit, než pomoci. Jak ale opravdu pomoci? Právě těmito a dalšími otázkami se zabývá publikace Poradenství pro pozůstalé Autorka čtenářům předkládá nejen informace o tom, co vlastně zármutek obnáší a jak zpravidla truchlení probíhá, ale také se do hloubky zabývá úlohou poradce v této obtížné životní situaci. Jakkoli je kniha určena především psychologům či psychoterapeutům, přináší důležité informace i pro laiky, kteří by chtěli truchlícímu pomoci.
Keywords: Psychologie odborná