Cvičení na velkém míči - Jarkovská, Helena (Grada, 2007)
Pro všechny, kteří chtějí zdravě, zábavně a bezpečně cvičit na gymnastickém míči v domácím prostředí, je připravena nejnovější publikace známé autorky a propagátorky fitness. Tentokrát pro vás připravila zásobník 95 cvičení s dalšími téměř 150 možnými obměnami pro správné držení těla, k posilování problémových partií a k protahování zkrácených svalů. Balanční míč je ideálním a dokonalým náčiním, které Vás donutí rozvíjet všechny pohybové schopnosti, zejména pohyblivost, koordinaci a rovnováhu. Již samotné sezení na míči zlepšuje správné držení těla a posiluje svaly v oblasti bederní páteře. Cvičení zvládne každý bez rozdílu věku a je určeno i těm, kteří začínají mít problémy se zády v důsledku ochabování svalstva celého těla. V závěru knihy jsou z uvedených cvičení sestaveny tři ukázkové programy - pro začátečníky, pro pokročilé a jeden speciální pro těhotné.
Keywords: Sporty