Pathophysiology. Laboratory exercises - Sobotka, Pavel (Karolinum, 2013)
Anglicky psaný učební text "Pathophysiology - Laboratory Exercises" pro zahraniční studenty Lékařské fakulty v Plzni obsahuje úkoly, které slouží pro praktickou výuku patologické fyziologie. V úvodní části text seznamuje studenty se základními metodami manipulace se zvířaty a etikou experimentální práce. Druhá kapitola přináší úkoly zaměřené na procvičení obecné patologické fyziologie, další kapitoly se zaměřují na krev, krevní oběh, dýchání, trávení, metabolismus a termoregulaci, vylučování, vnitřní sekreci, nervovou soustavu a mikroskopické vyšetření mozku. Publikace obsahuje názorné ilustrace, grafy.
Keywords: Ostatní lékařské obory