Učení je život, život je učení - Hartl, Pavel (Karolinum, 2025)
Publikace mapuje profesní i osobní život Pavla Hartla - významného českého psychologa, psychoterapeuta, vysokoškolského pedagoga, lexikografa a publicisty. Jeho životní dráha byla zásadně ovlivněna historickými událostmi 20. století, které se promítly do autorovy odborné i popularizační činnosti. Kniha představuje výběr z Hartlovy tvorby, včetně dosud nepublikovaných textů, a zároveň přináší vzpomínky rodiny, kolegů, přátel a studentů, čímž nabízí komplexní pohled na jeho osobnost i dobu, v níž působil. Pavel Hartl se také podílel na vzniku a rozvoji řady odborných institucí a organizací, z nichž nejvýznamnější jsou Česká společnost pro vzdělávání dospělých a Katedra sociální práce FF UK.
Keywords: Ostatní