Hrajeme si s básničkou - Pospíšilová, Zuzana (Grada, 2007)
Všichni, kteří vychovávali nebo ještě vychovávají děti, jistě potvrdí, že jedním z nejnádhernějších okamžiků jejich života bylo, když jejich děťátko vyloudilo první zvuk. A co teprve když použilo první slovo s významem! Vždyť šlo o první pokus o dorozumění se s okolím. Jelikož je ale tento proces velice složitý, je nutné vaší malé ratolesti trochu pomoci. Jednou z významných pomůcek může být i tato knížka Zuzany Pospíšilové. Přináší určitý návod, jak tvořivým způsobem pracovat se slovy, říkankami, básněmi a veršíky. Věříme, že každý, komu se knížka dostane do rukou, v ní najde něco, co jej upoutá, poučí i pobaví. Autorčiným záměrem bylo především vytvořit rodinnou knížku, která po přečtení nezapadne hluboko v domácí knihovně, ale poslouží všem členům rodiny. Doufáme, že se k jejím textům budete stále vracet a společně se svými dětmi si budete tvořivě hrát s básničkami. Možná dokonce i získáte nový pohled na všechny ostatní verše, básně či říkanky pro děti.
Keywords: Rady pro rodiče