Prevence nozokomiálních nákaz v klinické praxi - Maďar, R. (Grada, 2006)
Nozokomiální nákazy mají negativní dopad na zdravotní péči, jsou příčinou prodlužování hospitalizace, zvýšených nákladů na léčbu a vyšší mortality. Je tedy nezbytně nutné, aby všichni zdravotničtí pracovníci věděli jak těmto nákazám zabránit. Kniha Prevence nozokomiálních nákaz pro praxi obsahuje konkrétní lékařské a ošetřovatelské postupy nutné pro prevenci, včasné odhalení a léčbu nejčastějších nákaz. Autoři vycházejí nejen z nejnovějších poznatků z oboru, ale také platných českých a evropských směrnic. Kniha je určena všem lékařům a sestrám v praxi, studentům lékařských zdravotnických a ošetřovatelských fakult. Dále poskytuje praktické rady hygienikům a epidemiologům v terénu, zdravotnickým pracovníkům v domovech důchodců, agenturách domácí péče a dalších zdravotnických zařízeních.
Keywords: Ošetřovatelství - klinické obory