Mýtus nekonečno - Zamarovský, Peter (Karolinum, 2024)
Kniha se skládá z esejisticky pojatých kapitol z historie a filozofie matematiky a fyziky. Čtenář v ní nalezne množství poznatků, úvah i spekulací, které se dotýkají tématu nekonečna. Výklad je doplněný řadou citátů, které autorovy úvahy potvrzují i zpochybňují, aby tak ilustrovaly spletitou cestu poznání.
Keywords: Přírodní vědy