Pěstujeme a tvarujeme bonsaje - Skálová, Kamila (Grada, 2007)
Kniha je napsána v prvé řadě pro běžného pěstitele. Reaguje na stále rostoucí zájem o východoasijské zahrady, jejichž součástí bonsaje nepochybně jsou. Autorka, kurátorka japonské části pražské botanické zahrady, přesvědčí každého zájemce, že se i malý omezený prostor může stát světem plným rozmanitých tvůrčích podnětů a realizací estetických, pěstitelských a filosofických zásad. V knize jsou uvedeny informace o zdrojích rostlinného materiálu, zásady tvarování a pěstování a charakteristické vlastnosti bonsají. Ukázány jsou i metody, jak vytvořit bonsai z nakoupené rostliny. Text doprovázejí návodné ilustrace a bohatá obrazová příloha.
Keywords: Zahradní rostliny