Obrazový atlas chorobných stavů Diferenciální diagnostika - Topinková, Eva (Grada, 2006)
V souboru více než 300 barevných fotografií jsou představeny patologické fyzikální nálezy běžných onemocnění, s nimiž se setkávají v každodenní praxi praktičtí lékaři, všeobecní internisté a lékaři řady dalších interních a chirurgických oborů. Každý patologický nález je uveden několika otázkami zaměřenými na popis zobrazených nálezů a jejich diferenciální diagnózu, které jsou následně zodpovězeny v textu za příslušným obrázkem.Cílem publikace je "renesancee" a kultivace klinického fyzikálního vyšetření, která učí lékaře "vidětt" a precizně popsat charakter patologických změn.
Keywords: Ostatní lékařské obory