Rozhodujeme se s podporou - Baštecká, Bohumila (Karolinum, 2022)
Transdisciplinární učebnice Rozhodujeme se s podporou je mimořádným počinem. Kotví v hodnotách a propojuje příběhy lidí s postižením a nejnovější vědecké poznatky. Rozhodování s podporou pomáhá dosahovat rovnosti před zákonem podle čl. 12 Úmluvy o právech osob se zdravotním postižením: Plně svéprávní jsme všichni, ať jsme v bezvědomí či máme demenci. Co je zapotřebí, aby to tak skutečně bylo? Jak překonávat překážky rovnosti fyzické i mezilidské? Odpověď si žádá řadu pohledů. Přináší je autorský tým spolu s ženami s mentálním postižením. Jazyk textu je srozumitelný. Inspiraci k přemýšlení, k činu a ke změně smýšlení najde v textu každý.
Keywords: Sociologie