Obecná kineziologie - Dylevský, Ivan (Grada, 2007)
Tato zcela nově pojatá učebnice známého pedagoga, odborníka a autora plně odpovídá modernímu pojetí oboru. Barevná kniha je bohatě ilustrována originálními barevnými i černobílými kresbami. Ocení ji nejen studenti fyziatrie, rehabilitace, tělovýchovného lékařství, ale i ostatní studenti lékařských fakult a dalších oborů. Vzhledem k novému pojetí je tato kniha přínosem i pro postgraduální studium. Kineziologie je soubor věd o pohybu. Cílem obecné kineziologie je podat stručnou a srozumitelnou charakteristiku pohybu vznikajícího na buněčné úrovni, pokračujícího tkáňovou kineziologií a končící integrací řídících procesů na úrovni organizmu. Obecná kineziologie je propedeutikou, jejíž absolvování poskytuje soubor základních informací, umožňujících racionální pochopení funkcí pohybového systému v normě i v patologii. Na tuto publikaci v brzké době naváže Speciální kineziologie.
Keywords: Fyziatrie, rehabilitace, balneologie; Fyzioterapeut, rehabilitační pracovník