Histopatologický atlas - Brychtová, Svetlana (Grada, 2008)
Histopatologický atlas je sestaven jako soubor barevných mikrofotografií obsahující základní histopatologické diagnózy a je určen jako učební pomůcka zejména pregraduálním studentům lékařských oborů. Fotografie jsou doplněny stručným, ale výstižným komentářem, charakterizujícím dané onemocnění a popisy podstatných mikroskopických změn. Součástí publikace je i krátká kapitola s technickými poznámkami, která přibližuje mikroskopickou techniku, fixaci a zpracování tkání, ukazuje přehled histochemických metod a základy imunohistochemie.
Keywords: Teoretické obory