Cardiovascular Surgery - Krajíček, Milan (Karolinum, 2015)
Základním cílem publikace je nabídnout velkému počtu zahraničních studentů medicíny na českých vysokých školách učebnici kardiovaskulární chirurgie v anglickém jazyce, a to v rozsahu, který jim umožní bez problémů splnit požadavky náročné státní zkoušky z chirurgie. Text však vychází vstříc i těm studentům, kteří mají zájem o hlubší znalosti; jeho zvládnutí je ve své podstatě dostačujícím základem i pro teoretickou část speciální atestace z oboru cévní a srdeční chirurgie. Publikace je přínosná i pro české a slovenské studenty, protože jim umožní osvojit si řadu odborných vyjádření v jazyce, který je v současné době nezbytnou součástí každé vysokoškolské kvalifikace. Ve srovnání s řadou většinou velmi rozsáhlých zahraničních učebnic je publikace z tohoto hlediska velmi úsporná při zachování vysoké odborné úrovně.
Keywords: Kardiologie, angiologie