Základy biologie, ekologie a systému bezobratlých živočichů - Smrž, Jaroslav (Karolinum, 2013)
Jaroslav Smrž, profesor biologie na Univerzitě Karlově v Praze, přichází s novým původním učebním textem zoologie bezobratlých, čímž vyplňuje výraznou mezeru v oblasti přírodovědných publikací na českém trhu. Kniha je určena především studentům bakalářských oborů biologie, čemuž odpovídá i množství a hloubka probírané látky. Vedle základů anatomie, fyziologie a systematiky klade zvláštní důraz na aspekt biologický a ekologický, a to zejména pro jejich význam v praxi. Sloužit by tak měla nejen budoucím profesionálním biologům, ale také učitelům a všem vážnějším zájemcům o svět bezobratlých.
Keywords: Přírodní vědy