Ruční papír - Vondrušková, Alena (Grada, 2007)
I když je papír dnes zcela běžným produktem průmyslové výroby, rádi se vracíme k jeho původním rukodělným podobám, starým tisíce let. Ruční papír, který si sami vyrobíme, bude mít zajímavou strukturu a originální vzhled. Naučíme se dva základní výrobní postupy a vyzkoušíme mnoho možností, jak papír ozdobit. Obarvíme jej pastelovými nebo jemnými přírodními barvami, doplníme zelenými nebo suchými rostlinami a květy či kousky textilních materiálů. Vyrobíme písmenkový nebo slavnostní papír, papír ozdobený reliéfem, průsvitkou nebo aplikací. Kromě toho přináší nová publikace edice Šikovné ruce také jednoduché návody na zhotovení půvabných dárků z ručního papíru.
Keywords: Výtvarné techniky