Keramika III reliéfy - Vondrušková, Alena (Grada, 2006)
Způsobů, jak vytvářet keramické reliéfy, je mnoho. Všechny jsou jednoduché a technicky dostupné i pro začátečníky. Chce to jen dobrý nápad - a právě těch přináší nový díl edice Šikovné ruce nepřeberné množství. Nejprve se naučíme, jak zhotovit základní hliněnou destičku, a to hned několika postupy. Dekorovat ji můžeme malováním, nalepováním, razítkováním či prořezáváním, anebo otisky nejrůznějších přírodnin a předmětů se zajímavou strukturou povrchu. Můžeme však využít i některé méně známé, avšak velmi působivé techniky, jako je roztírání barev, kůrořez, papírový reliéf nebo formování na kotoučku. Velké i malé reliéfy pak mohou sloužit jako nástěnné obrázky a originální šperky. Originální návodová knížka je určena pro děti i rodiče, vedoucí keramických kroužků, kurzů i učitele výtvarné výchovy.
Keywords: Výtvarné techniky