Orchideje na zahradě - Sekerka, Pavel (Grada, 2006)
Kniha vyplňuje mezeru na našem trhu, neboť se jako jediná věnuje orchidejím, které lze pěstovat na zahradě. Rostliny jsou řazeny podle pěstitelských charakteristik, nechybí základní informace o jejich biologii, důraz je však kladen především na pěstitelské rady, jaký zvolit substrát, čím a jak často hnojit, kam orchideje na zahradě nejlépe umístit, jak je přezimovat, kdy a jak přesazovat, jak správně zalévat, bránit proti chorobám a škůdcům, jaké jsou metody rozmnožování. V rozsáhlém přehledu druhů jsou uvedeny všechny potřebné informace jak o běžnějších orchidejích, jako jsou např. střevíčníky, prstnatce, kruštíky, vstavače atd., tak o druzích vzácnějších, které si nalézají cestu na náš trh a lidé o nich dosud nic nevědí.
Keywords: Zahradní rostliny