Jak myslet kreativně - Königová, Marie (Grada, 2006)
Kreativita v každodenním životě. Tak lze charakterizovat téma této knihy. Můžeme se vůbec v současné době obejít bez kreativního myšlení? Vždyť tato schopnost nalézt nová řešení, postupy, nové hodnoty, se stává nepostradatelnou ve všech oblastech života člověka. Řada životních situací vyžaduje od každého z nás tvořivé, flexibilní, promyšlené a zodpovědné rozhodování. Jak tedy obstát v problémových situacích, které nás potkávají v osobním i profesním životě? Jak najít kreativně řešení svých problémů? Kudy vede cesta ke kreativnímu myšlení? Rady a doporučení, doplněné citáty, vlastními zkušenostmi autorky i dalšími příklady ze života, vám pomohou objevit a účinně využít váš vlastní potenciál kreativního myšlení. Publikace je určena každému, kdo nechce žít v zavedených stereotypech, ale především ji v profesním životě ocení všichni pedagogičtí pracovníci. Rady zde najdou i pracující z jakýchkoli jiných oborů, kde je požadováno samostatné myšlení a tvořivý přístup k novým situacím.
Keywords: Psychologie pro každého