Plavání dětí s rodiči druhé, upravené vydání - Čechovská, Irena (Grada, 2006)
Pro všechny rodiče, kteří chtějí zísakat zajímavé informace o aktivitách ve vodě s nejmenšími dětmi je připraveno druhé upravené vydání velmi úspěšné knihy o plavání nejmenších dětí. Hlavním smyslem plavání dětí s rodiči v prvních letech života dítěte jsou společné příjemné prožitky, přiměřená pohybová stimulace dítěte a získávání nejzákladnějších plaveckých dovedností. Kdo z nás by to nectěl dítěti dopřát. Pohybová hra ve vodě dobře podporuje celkovou aktivitu malého dítěte a vhodným způsobem tak napomáhá k jeho plnému individuálnímu rozvoji. Zkušená autorka přináší komplexní pohled na plavecké aktivity nejmenších dětí z hlediska jejich zdravého psychomotorického vývoje, který bude jistě zajímavý i pro učitele a instruktory plavání. Podrobně se zabývá postupným vývojem plaveckých dovedností od kojenců až po šestileté děti a na spoustě ilustrovaných příkladů ukazuje možnosti různých činností ve vodě.
Keywords: Děti a sport