Manželská poradna aneb Tam kde vlastní síly nestačí - Šmolka, Petr (Grada, 2006)
Navzdory bezmála již čtyřicetileté historii, je pro mnohé z nás prostředí manželských poraden stále ještě obestřeno spoustou mýtů, nejasností a záhad. Čím méně o nich víme, tím více je prostoru pro případné fantazie. Možná i proto se autoři této publikace rozhodli alespoň trochu poodhalit roušku nad tím, co se ve skutečnosti za poradenskými dveřmi odehrává, s jakými příběhy se v nich setkáváme a jaké jsou možnosti zcela základních intervencí. Pro větší názornost zvolili formu autentických poradenských dialogů mezi klientem a jeho poradcem (terapeutem). Každý příběh poté shrnují do pomyslného desatera inspirací jak pro jeho aktéry, tak snad i pro podobně "postižené" čtenáře.
Keywords: Psychologie pro každého