Совремeнная дидактика русского языка как второго иностранного. Языковые средства Sovremennaja didaktika russkogo jazyka kak vtorogo inostrannogo. Jazykovye sredstva - Rozboudová, Lenka (Karolinum, 2019)
Monografie charakterizuje současný stav výuky ruského jazyka jako dalšího cizího jazyka v českém jazykovém prostředí. Kapitoly první části knihy jsou věnovány popisu různých hledisek výuky ruského jazyka v kontextu požadavků kladených kurikulárními dokumenty České republiky. Druhá část monografie přináší odborné zdůvodnění způsobů práce s jazykovými prostředky ruského jazyka (slovní zásobou, fonetikou, gramatikou, grafikou a pravopisem) v prostředí českých základních a středních škol. В настоящей монографии, являющейся первой частью трехтомного комплекса, представлено современное состояние обучения русскому языку как второму иностранному в чешской языковой среде. Главы первой части книги посвящены описанию разных аспектов обучения русскому языку в контексте требований, указанных в куррикулумных документах Чешской Республики. Вторая часть монографии дает научное обоснование работы над языковыми средствами - лексикой, фонетикой, грамматикой, графикой и орфографией русского языка в чешской начальной девятилетней школе и в средней школе.
Keywords: Ostatní jazyky