Technická zařízení budov v praxi Příručka pro stavaře - Vrána, Jakub (Grada, 2007)
Komplexně pojatá publikace, která shrnuje vše důležité o technických zařízeních budov a vyzdvihuje podstatné poznatky tohoto oboru pro stavební praxi. Projektanti stavební části zde naleznou informace o rozvodech zdravotně technických instalací, vytápění a vzduchotechniky s uvedením dopadů na půdorysnou dispozici budovy a stavební úpravy, pracovníci stavebních firem pak jistě ocení informace o zásadách řešení jednotlivých rozvodů, ukládání potrubí apod. Samostatné kapitoly jsou věnovány zdravotní technice (rozvodům vody, plynu a kanalizace), vytápění a vzduchotechnice. Poslední kapitola pak pojednává o soustředění a prostorové koordinaci jednotlivých instalací, a to jak z pohledu projekce, tak i z hlediska realizace staveb. Autoři se věnují nejen novostavbám, ale také problematice rekonstrukcí rozvodů ve starších budovách.
Keywords: Stavebnictví