Čínské písmo - Zádrapa, Lukáš (Karolinum, 2024)
Úspěšný titul Čínské písmo nyní vychází v přepracovaném a rozšířeném vydání. Je pojat jako všestranná přehledová "knížka o čínském písmu", představující širší veřejnosti jeho podstatu a vlastnosti, zákonitosti jeho užívání a jeho vývoj ve formativním období. Nově je do knihy zařazeno pojednání o tradičním čínském knihtisku a přizpůsobení čínských znaků pro zápis jiných jazyků. Samostatná část pojednává také o čínské kaligrafii, jejích dějinách a technických i uměleckých kvalitách. Čínské písmo je bohatě vybaveno ilustracemi a je doplněno o aktualizovanou bibliografii, rejstříky, chronologickou tabulku čínských dějin a seznam radikálů.
Keywords: Ostatní jazyky