Pražské hudební světy - Jurková, Zuzana, a, kol (Karolinum, 2014)
Pražské hudební světy jsou první knihou, která se věnuje hudbě v Praze z jiné než hudebně historické perspektivy: k hudebním událostem dnešní Prahy přistupuje z pozice etnomuzikologie, někdy nazývané také hudební antropologie. Dostáváme se tak kupříkladu na festival Refufest, na punkový koncert do klubu Modrá vopice a na představení Dvořákovy Rusalky do Národního divadla nebo doprovázíme oddané Haré Kršny při jejich průvodu centrem Prahy; nejen proto, abychom je viděli a "slyšeli" jejich muziku, ale zejména proto, abychom se dozvěděli, kdo a proč ji provozuje a poslouchá. Kniha je bohatě ilustrována fotografiemi, které čtenáři pomáhají stát se jedním z účastníků popisovaných událostí.
Keywords: Umění a kultura