Parciální náhrady chrupu - Zicha, Antonín (Karolinum, 2024)
Učební text komplexně pojednává o problematice konvenčních částečných snímatelných náhrad z hlediska jejich návrhu, postupu zhotovení a praktického užívání. V obecné rovině jsou uváděny typy náhrad, jejich indikace a kontraindikace a uplatnění těchto typů náhrad při současných širokých možnostech náhrady defektního chrupu. V teoretické části jsou detailně popsány jednotlivé základní konstrukční prvky snímatelných náhrad (kotevní, stabilizační, spojovací, tělo) ve vazbě na jejich indikace. Následující kapitoly se věnují praktickému postupu zhotovení konvenční částečné náhrady, rozdělenému na část ordinační a laboratorní. Text doplňuje 80 obrázků a několik tabulek. Publikace je určena pro studující a vyučující oboru stomatologická protetika na vysokých a vyšších odborných zdravotnických školách.
Keywords: Stomatologie