Dítě a mateřská škola - Koťátková, Soňa (Grada, 2008)
Nástup do mateřské školy je pro každé dítě jistě významným životním momentem. A nejen pro dítě, ale také pro jeho rodiče. Náhle se musí změnit celý rytmus rodiny a není to právě jednoduché období. Právě pro tyto náročné okamžiky je určena kniha Dítě a mateřská škola. Pomáhá rodičům posoudit, zda je jejich potomek již zralý pro vstup do mateřské školy, popisuje každodennost ve školce, denní program, vyzdvihuje význam kolektivu a her. Přináší řadu podnětných příkladů a doporučení. Svou obsáhlostí a vyčerpávajícím tématem jistě potěší všechny ty, kteří pracují ve svém profesním i osobním životě s předškolními dětmi.
Keywords: Pedagogika; Předškolní pedagogika