Zevní dermatologická terapie a kosmetika Pohledy klinické, fyziologické a biologické - Záhejský, Jiří (Grada, 2006)
Známý brněnský odborník - dermatolog, předkládá koncepčně zcela ojedinělou publikaci, pojednávající o zevní terapii v dermatologii a kosmetice. Vychází ze současných poznatků o vývoji kůže jako orgánu respektujícího regionální specificity kůže v různých tělesných oblastech. Těm dále odpovídají i zevní terapeutické postupy a současné vývojové trendy v nabídce dermatologických a kosmetických extern. Kniha je určena pro pre- i postgraduální studium dermatologům, kosmetikům, farmaceutům, hygienikům a výrobním technologům. Podobná publikace na našem trhu neexistuje. Recenze: prof. MUDr. A. Fadrhoncová, DrSc., a doc. MUDr. M. Viktorinová, CSc.
Keywords: Dermatovenerologie