Finanční analýza investičních projektů praktické příklady a použití - Máče, Miroslav (Grada, 2005)
Ojedinělá kniha pojednává o způsobu hodnocení investičních projektů. Kromě běžně užívaných kritérií přichází s novými kritérii, která nejsou známa z běžné odborné literatury. Investiční proces hodnotí nejenom statickými kritérii, ale všímá si hodnocení jeho dynamiky, kterou popisuje lineárním modelem. Nedílnou součástí hodnocení investičních projektů je i plánování peněžních toků z investic, které je řešeno i z pohledu veřejných investic. Problematika je řešena na základě souvislého příkladu. Kniha je přehlednou příručkou pro výpočet kritérií pro hodnocení investičních projektů.
Keywords: Finanční řízení