EKG pro sestry - Sovová, Eliška (Grada, 2006)
Kniha je určena jako základní pomůcka pro výuku sester na kardiologickém oddělení a pro výuku studia ošetřovatelství. Jednoduchým a přehledným způsobem seznamuje čtenáře se základními principy EKG, základními fyziologickými a patologickými nálezy a shrnuje konkrétní základní postupy sestry při patologickém nálezu na EKG. Sestry budou po jejím přečtení ovládat fyziologické EKG a budou schopny diagnostikovat základní poruchy rytmu. Na základě této kompetence, kterou jim stanoví Vyhláška MZ ČR č. 424/2004 Sb., budou schopny provést nezbytná opatření vyplývající z potřeb pacienta. Kniha je dvoubarevná a pro maximální názornost je text doplněn bohatou obrazovou dokumentací (celkem 79 obrázků), kterou tvoří EKG křivky, perokresby a černobílé fotografie.
Keywords: Ošetřovatelství - klinické obory