Aerobik a fitness - Kovaříková, Klára (Karolinum, 2017)
Učební text je určen pro účastníky akreditovaného kurzu ASA (Akademie Sportovních Aktivit). Obsahuje veškeré nezbytné znalosti pro instruktora aerobiku, jakými jsou názvosloví, práce s hudbou, technika prvků, stavba hodiny, metodika, tvorba choreografie a zásady sportovního tréninku, posilování a strečinku. Nedílnou součástí znalostí cvičitele aerobiku jsou anatomie a především kineziologie, svalové dysbalance a práce s tělem, které jsou rovněž v tomto učebním textu zahrnuty.
Keywords: Teoretické obory